Premijera: 27. Studenog 2022. Redatelj: Romano BogdanTekst i dramaturgija: Ivona MarciušScenografija i lutke: Mario JakšićGlazba: Bojan Miljančić Igraju: Aleksandar FiloEna JagecDavor Dokleja          Usamljeni dječak Luka hoda ulicom, šetajući svog psa, jer nitko od prijatelja iz razreda koje je pozvao nije došao na njegov rođendan. Luka je jako povučen i ne zna kako da stvori […]

Premijera: 27. Studenog 2022.

Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš
Scenografija i lutke: Mario Jakšić
Glazba: Bojan Miljančić

Igraju:

Aleksandar Filo
Ena Jagec
Davor Dokleja

         Usamljeni dječak Luka hoda ulicom, šetajući svog psa, jer nitko od prijatelja iz razreda koje je pozvao nije došao na njegov rođendan. Luka je jako povučen i ne zna kako da stvori nove prijatelje i razgovara s njima. Svi mu se smiju jer uvijek samo šuti, a i ako kaže nešto, to bude potpuno krivo ili blesavo. Njegov jedini prijatelj je pas kojemu priča sve što mu se događa i što ga muči- najviše to što ne zna kako bi komunicirao s vršnjacima, tužan što mu pas ne može odgovoriti i pričati s njim. Odjednom, pas ga povuče u jednu napuštenu kuću. Dječak se ne može oduprijeti i ulazi u kuću u kojoj se nalaze mačka i pas, prijatelji njegovog psa. Tada njegov pas progovori i družina ga dočeka kao svog najboljeg prijatelja. Tu počinje priča o njihovom prijateljstvu u kojem ga životinjska družina uči kako da se približi svojim vršnjacima.

         Kroz lutkarsko-igrane etide, stvorit ćemo priču o neprilagođenom, povučenom dječaku kojeg će dvije mačke i jedan pas naučiti kako da prijeđe svoj strah od pričanja i stekne prijatelje. Spoj komičnog i ozbiljnog, realnog i imaginarnog, spojit će se u suigri glumaca i lutkarskih elemenata, obraćajući se djeci kroz igru u čijoj srži se nalazi važna poruka o odrastanju, prihvaćanju i prijateljstvu.

Trajanje: 40 min
Uzrast: 4+ (predškolci i niži razredi osnovne škole

Trailer

Ja (ne) pričamSkip to content