Grupa C
Srijeda – 19:00 do 21:00
polaznici od 3. do 6. razreda osnovne škole
vodi Jelena Dokleja


Riječ voditeljice

 

U dramskom pedagoškom radu Jelene Dokleja razvijaju se govorne sposobnosti i izražajnost, mašta, opažanje, upoznaje se s dramskim stvaralaštvom i kazališnim medijem, uče se osnovna pravila ponašanja pred publikom.

Dramski odgoj u grupi pomaže djetetu da izrazi i razvije svoje osjećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove, da razvija govorne i izražajne sposobnosti i vještine, da razvije maštu i stvaralaštvo, da stekne sigurnost i samopouzdanje, da se nauči surađivati, cijeniti sebe i druge.

Dijete će biti stimulirano za pisanje, crtanje, čitanje, promatranje, istraživanje i stvaranje.

Metode rada: dramske igre, interpretativno čitanje, slušanje i pričanje priča, grupno stvaranje priča, improvizacije, osnovne vježbe glasa i govora, izrada lutaka i likovni izričaj, animacija lutaka i scenski pokret.

U radu se djeca također upoznaju i motiviraju za lutkarstvo koje kao umjetnost u svojem izričaju spaja razne umjetnosti (likovnu, glazbenu, plesnu i dramsku umjetnost).

Lutkarstvo potiče razvoj motoričkih sposobnosti, vizualno, kreativno i likovno doživljavanje okoline, razvija socijalne i komunikacijske sposobnosti, te potiče timski rad.

Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca si pružaju pomoć i podršku, komuniciraju, opuštaju se te stječu samopouzdanje i razvijaju osjećaj za grupni scenski rad.

Trenutni članovi (šk. god. 2020./2021.)

Anela Krčmar
Dora Vujanić
Gabriel Hažić
Jakov Marodi
Leona Pokos
Luj Trstenjak
Luka Magić
Matija Halabarec
Matija Švenda
Matej Miklin
Noa Bobičanec
Ria Bajsić
Saša Cmrečnjak
Tena Šimič
Tija Šimič

Skip to content