Produkcija 2019.

“Dada” je osnovana 28.01.2004. kao kazališna grupa unutar Centra za mlade, CeZaM Čakovec i od svog samog početka okuplja starije osnovnoškolce, srednjoškolce i studente željne pronalska i proučavanja kazališne umjetnosti. Svoj naziv preuzela je iz Dadaizma anti-umjetničkog pokreta s početka prošlog stoljeća.

Od osnutka do danas Dada je napravila trideset kazališnih predstava i uličnih performansa. Tekstove koji su poslužili kao predlošci za predstave uzimali su od autora: Daniil Harms, Aldous Huxley, Karel Čapek, I.B. Mažuranić, Vinko Lisjak, B. Grimm, C. Collodi, L. Pirandello, A. Wendt, a za neke su dječje predstave sami  napisali scenarij.

Dvostruki su dobitnici nagrade za najbolju režiju na Festivalu KAM u Prelogu za predstavu „Voržišek“ (prema priči Karela Čapeka) i predstavu Pinokio (prema priči C. Collodija) te nagrade za najbolju predstavu u cjelini na 15. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Assitej u Bjelovaru za predstavu Vjetropljus (prema A. Wendtu). Predstava ZOO! najnagrađivanija je predstava ovog studija. Do sada je osvojila 10 nagrada među kojima i Nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolje dramsko pedagoško vodstvo (Davor Dokleja) na 18. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Bjelovaru, Nagradu za najbolju predstavu na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama, Grand prix na festivalu Juventafest u Sarajevu, Nagradu za najbolju glumicu (Ena Jagec) i najbolju kolektivnu igru na Festivalu festivala u Trebinju …

Od početka 2011. godine ovaj studio prelazi iz udruge Centar za mlade u Centar za kulturu i postaje Dramski studio Dada Kazališne Družine Pinklec te time započinje novu eru stvaralaštva pod okriljem institucije i profesionalne družine. Trenutno u Dramskom studiju “Dada” djeluje 9 različitih grupa sa preko 100-tinjak djece u dobi od 6 do 26 godina, a posebnost od nedavno je i grupa za odrasle koji čine nastavnici i odgajatelji.

Dramski pedagozi koji vode grupe u studiju su dugogodišnji glumci KD Pinklec Jelena Dokleja, Tanja Novak, Tasjenka Žnidar, Bruno Kontrec, Alen Barbić, Neven Matoša i Davor Dokleja. Umjetnički voditelj i redatelj od osnutka studija je Davor Dokleja.

NAGRADE:

 1. FESTIVAL KAM, PRELOG (2008.) – Nagrada za najbolju režiju(Davor Dokleja) za predstavu “VORŽIŠEK”
 2. FESTIVAL KAM, PRELOG (2010.) – Nagrada za najbolju režiju(Davor Dokleja) za predstavu “PINOKIO”
 3. 15. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, BJELOVAR (2013.) – Nagrada za najbolju predstavu “VJETROPLJUS”
 4. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKOG TEATRA, LAKTAŠI (2014.) – Nagrada za najbolju kostimografiju (Ines Vugrinec) za predstavu “ŠTA”
 5. DRŽAVNI FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, VODICE (2016.) – Nagrada za najbolju predstavu “ZOO!”
 6. 18. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, BJELOVAR (2016.) – Nagrada “Zvjezdana Ladika” za najbolje dramsko-pedagoško vodstvo (Davor Dokleja) za predstavu “ZOO!”
 7. FESTIVAL FESTIVALA, TREBINJE (2016.) – Nagrada za najbolju glumicu – Ena Jagec, za predstavu “ZOO!”
 8. FESTIVAL FESTIVALA, TREBINJE (2016.) – Nagrada za kolektivnu igru za predstavu “ZOO!”
 9. JUVENTAFEST, SARAJEVO (2016.) – Grand Prix za predstavu “ZOO!
 10. ”GROZDANIN KIKOT”, Mostar (2017.) Međunarodna nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja za 2016. godinu (Davor Dokleja)
 11. GODIŠNJA NAGRADA GRADA ČAKOVCA ZA IZNIMNO DJELOVANJE U PODRUČJU UMJETNOSTI I KULTURE, ČAKOVEC (2017.)
 12. FESTIVAL STUDENTSKOG POZORIŠTA, BANJA LUKA (2017.) – Nagrada za najbolju režiju (Davor Dokleja) za predstavu “ZOO!
 13. FESTIVAL STUDENTSKOG POZORIŠTA, BANJA LUKA (2017.) – Nagrada za najbolju kolektivnu igru za predstavu “ZOO!
 14. 20. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, BJELOVAR (2018.) – Nagrada za najbolju predstavu ”THE WALL
 15. FESTIVAL KAM, PRELOG (2018.) – Nagrada za najbolju žensku ulogu – Asja Vidović za predstavu ”THE WALL
 16. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA MASLAČAK, SISAK (2018.) – Nagrada za najbolju žensku ulogu (kolektivna) za predstavu ”ZOO!
 17. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA MASLAČAK, SISAK (2018.) – Nagrada za najbolju mušku ulogu (kolektivna) za predstavu ”ZOO!’
 18. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA MASLAČAK, SISAK (2018.) – Nagrada za inovaciju u kazalištu za predstavu ”ZOO!”
 19. MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA MLADIH STAGE, CLUJ RUMUNJSKA(2018.) – Grand Prix za predstavu “SNJEGULJICA”
 20. 21. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, BJELOVAR (2019.) – Nagrada “Zvjezdana Ladika” za najbolje dramsko-pedagoško vodstvo (Neven Matoša) za predstavu “U.Z.O.P.”
 21. 21. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, BJELOVAR (2019.) – Nagrada za najbolju predstavu ”U.Z.O.P.”
 22. FESTIVAL KAM, PRELOG (2019.) – Nagrada za najbolju žensku ulogu – Asja Vidović za predstavu “SNJEGULJICA”