Mjesec lipanj već je tradicionalno predviđen za mnoge završne produkcije. Dramski studio Dada ima 7 različitih grupa koje vode 6 različitih voditelja. Najstarija grupa svoju je produkciju (predstava ”The Wall”) obavila u svibnju. U lipnju produkcije imaju 6 grupa i to u dva različita termina. Dvije grupe voditelja Tanje Novak i Alena Barbića svoju će produkciju imati 7.6. u 20:00 sati, a grupe voditelja Jelena Dokleja, Nevena Matoše i Brune Kontreca produkciju će imati 14.6. u 20:00 sati. Pozivamo vas ovim putem da dođete i uživate u našim produkcijama. Ulaz na obje produkcije je besplatan.

7.6. 2017. u 20:00 sati
Dvorana Centra za kulturu Čakovec
”NA FILMU”

O predstavi:
Scenska igra kao polazište uzima književni rad i osobite crnohumorne jezične duhovitosti književnika iz Čakoveca Miroslava Gakića. Nastoji dočarati posebnosti kazališne poetike Pinkleca s mnoštvom specifičnosti u glasu i pokretu.
Igraju: Jakov Feher, Jana Golub, Klara Mesarić, Lana Benčik, Laura Panić, Lovro Hranilović, Marta Novak, Mia Gerenčer, Mia Vlah, Zrinka Grula
Dob grupe: viši razredi osnovne škole i srednjoškolci
Voditelj: Alen Barbić

„NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA“

O predstavi:
Dramska igra „Nije za mlađe od 16 godina“ nastala je kao spoj adaptacije istoimenog dramskog teksta njemačkog dramatičara Kriste Šagora, te poezije Marka Pogačara. Dramska pedagoginja Tanja Novak za te se tekstove odlučila kako bi pedagoški rad u sezoni 2016./17. bazirala na četiri bitne sastavnice – na pripremu tijela, na disanje, glas, i na artikulaciju:
„Ono što smatram bitnim građevnim materijalom pedagoškog rada je parafraziran Švacov fenomenološki nalaz o glumcu, (da je glumac umjetnik čija je umjetnina on sam) gdje ukazuje na materijal kojim se glumac gradi: fizionomija, tijelo, govor, glas, kretnja, gesta; te materijal koji u se ugrađuje: pjesnička riječ, misli, ideje kao ono objektivno, izvanjsko.
Bez obzira hoće li polaznici dramskoga studija postati budući glumci ili govornici, ili ne, vjerujem da će osvješćivanjem glasovnih mogućnosti i problema vezanih za jačinu, visinu, tempo i pauzu – baštiniti u svim segmentima društvenog djelovanja.“
Igraju: Leona Vadlja, Josipa Šprajc, Nina Purić, David Grabant, Ivona Marciuš, Mihael Pristav, Vita Mikulić
Dob grupe: Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci.
Voditeljica: Tanja Novak


14.6. 2017. u 20:00 sati
Dvorana Centra za kulturu Čakovec
”DJEČJOGRAD”

O predstavi:
”Dječjograd” je mjesto gdje djeca uživaju bez roditelja, baka i djedova.. Pobjegli su tamo jer bez vike mogu slušati muziku, igrati igrice, ne pisati zadaće, ne ići u školu, jesti slatkiše do mile volje, raditi kad god i što god požele.. No, ipak tamo im do kraja i nije bilo savršeno.. Zašto? Dođite i otkrijte 14.6. u 20 sati!
Igraju: Zara Nedeljko, Ena Loparić, Eva Cikač, Eni Vibović, Franka Mesarić, Laura Filipić, Matija Švenda, Sara Rakić, Zita Zamuda, Katja Plevnjak Dob grupe: niži razredi osnovne škole
Voditeljica: Jelena Dokleja


”JEDNA VRANA GAKALA”

O predstavi:
Kako je živjeti u najljepšem gradu i najljepšem parku u Čakovcu kad si vrana, pokazat će vam vesela ekipa! Vranice i vranići željni učenja tuže se na ljude koji im smetaju, no hoće li sa preseliti na neko drugo mjesto ili ostati zauvijek ovdje, saznajte u dramskoj igri “Jedna vrana gakala…”
Igraju: Anja Mandić, Ela Strah-Ebner, Katja Jalušić, Teo Faić, Ian Gradinščak, Dora Barbić, Ela Cvitković, Tena Perenc, Lara Šalamon, Sara Krajcer, Ilija Kregar
Dob grupe: niži razredi osnovne škole
Voditeljica: Jelena Dokleja


”SUBOTA”

O predstavi:
Mi smo privatno vesela grupa, pa zbog toga pokušavamo napraviti i veselu grupu na sceni. Fokusiramo se na igru. Ne zadajemo si preteške zadatke, već ostajemo na osnovama komedije. Osnove scenskog kretanja i plasiranje rečenica, u našem slučaju plasiranje fora. Članovi grupe jedni druge potiču, ukazuju si na eventualne greške i jedni iz drugih izvlače najbolje, što je svakako jedan od važnijih ciljeva. Cilj je i to, da svatko u grupi uspije prevladati neke osobne strahove i probleme. Vrsta kazališta koju radimo, savršena je za “opuštanje” na sceni, dobivanje scenskog iskustva, što se istog trena odražava na svakodnevni život polaznika. Grupa nam je puno veća, ali nažalost, nismo se stigli fotografirati kad smo bili svi zajedno. Ovo je dio naše grupe. Sve nas možete vidjeti na produkciji.
Igraju: Andrej Čuka, Jana Flac, Jana Jurgec, Lovro Blažon, Lucija Posavec, Ruby Tiana Horvat, Nika Bajkovec, Samuel Novak, Luka Škvorc, Marta Varga, Tena Perhoć, Vida Vlahek
Dob grupe: niži i viši razredi osnovne škole
Voditelj: Neven Matoša

”GRAD BEZ RODITELJA”

O predstavi:

Kažu da sva djeca trebaju roditelje! Da je to važno. No, postoje trenuci kada roditelji djeci samo smetaju. Što bi se dogodilo kada bi roditelji jednostavno nestali? Ili otišli. Kada bi napustili grad i ostavili svoju djecu samu u njemu! Što bi ona napravila? Jesu li ona zaista toliko mala da ne bi znala što učiniti ili pak mogu puno više nego li itko misli. Nego li i sami misle. Djeca ove naše priče pokušati će odgovoriti na ova pitanja, a da li im roditelji stvarno trebaju ili mogu kroz život sama, saznati ćete na kraju!
Igraju (gradom vladaju): Mara Barbić, Ida Bašić, Ivan Benčik, Nikola Bogdanović, Petra Grula, Sara Hassan, Vito Jambrošić, Lara Kenjereš, Fiona Lesjak, Mura Levačić, Neo Loparić, Grgur Međimurec, Magdalena Pinc, Taša Štefičar, Simon Varošanec, Lovro Vincek, Martin Zadravec.
Dob grupe: niži i viši razredi osnovne škole
Voditelj: Bruno Kontrec

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Skip to content