Kazališna družina Pinklec u koprodukciji s Zavodom federacija Ljubljana

Nova predstava Kazališne družine Pinklec u koprodukciji s Zavodom federacija Ljubljana ubrzano se dovršava. Premijera ove predstave biti će 29.11. 2015. u 16 sati u Centru za kulturu Čakovec. Dođite i uživajte u odličnom i nesvakidašnjem kazalištu sjena u režiji Petera Kusa.

Tekst (po motivima istinite priče): Nana Milčinski, Peter Kus

Režija i glazba: Peter Kus

Dramaturgija: Nana Milčinski

Likovno oblikovanje predstave: Morana Dolenc

Likovni predložak lutaka: Boris Sekulić

Kostimi: Patrik Dolenc

Oblikovanje svjetla: Borut Bučinel

Scenski pokret: Bruno Kontrec

Majstori tona i svjetla: Emil Lakić i Neven Taradi

Izrada scenografije i rekvizita: Davor Tkalec

Igraju: Igor Baksa, Davor Dokleja, Karolina Horvat, Bruno Kontrec

O predstavi:

Kada se mladi vuk odvaja od čopora i započinje samostalni život, on se suočava s izazovima koji su slični izazovima mladih u ljudskim kulturama. On se oprašta od sigurnog utočišta svoje obitelji (čopora) i počinje živjeti s iskustvima koje mu je prenijela ta obitelj u novom okruženju, koje je strano i ponekad neprijateljsko. Mora prevladati strah, biti snalažljiv, skupiti snagu i hrabrost i započeti novi život u svom čoporu. Priča o vučjem odrastanju je priča o nama samima. Izvorni tekst nastao je po motivima istinitih zgoda vuka Slavca, kojeg su biolozi sa Sveučilišta u Ljubljani (u sklopu projekta Slowolf) pratili pomoću telemetrijskog ovratnika između lipnja 2011. i kolovoza 2012. Nakon toga su rekonstruirali njegovo putovanje od brda Slavnik u Sloveniji do planine Lessinia na sjeveru Italije.

Važan zadatak ove predstave je razotkriti mističnu narav vuka, koja je u zapadnoj kulturi (posebno u dječjoj literaturi) predstavljena kao mračna, zlobna i krvoločna. Kroz priču saznajemo osnovne značajke vuka i njegovog odnosa prema čovjeku kako bi ga bolje razumjeli. Vuk lako postaje naš učitelj u što su bili sasvim sigurni sjevernoamerički Indijanci. Umjesto da uništimo vuka i ostalu divlju prirodu, pokušajmo u njoj otkriti izvor inspiracije. Optimizam priče o „Vučjem srcu“ predstavlja kontrast uništavanju prirode i našoj nesposobnosti suživota s njom ali i jednih s drugima – kataklizmi planeta koja se nazire na horizontu.
Trajanje: 45 min
Dob: 4+ (predškolska dob i niži razredi osnovne škole)

Produkcija: Kazališna družina Pinklec (Čakovec, Hrvatska) i Zavod Federacija Ljubljana Partner: Zavod Bunker (Ljubljana)

 Predstavu su financirali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Čakovec, Ministarstvo za kulturo Republike Slovenije, Mjesna općina Ljubljana

Skip to content