Početak školske godine je, ljeto lagano pri kraju, a Pinkleci svoj repertoar za ovu školsku godinu spreman imaju. Ovim nevještim stihovima započinjemo najavu kazališne sezone 2015./2016.

Predstave koje prenosimo u ovu sezonu i koje ostaju na našem repertoaru redom od najstarije do najnovije su: Dječak Ivek i pas Cvilek (najnagrađivanija Pinklecova predstava), Ptičica (neverbalno lutkarsko remek djelo), Klupica (punk rock hit predstava za srednjoškolce), A tko si ti? (najizvođenija Pinklecova predstava), Šegrt Hlapić kako bi ga igrala KD Pinklec (lutkarska i dramska predstava za djecu i roditelje), Ježeva kućica (dječji klasik na lutkarski način), Bremenski svirači (glazbeno dramski spektakl za najmlađe) i The killer in me is the killer in you my love (dramsko plesna poslastica za srednjoškolce).

No, ovih 8 naslova nije jedino što ćemo ove sezone imati na repertoaru. Već u rujnu počinjemo raditi novu predstavu koja će svoju premijeru imati krajem studenog ove godine. Radi se o predstavi Vučje srce slovenskog autora i redatelja Petera Kusa u koprodukciji s Zavodom Federacija Ljubljana. U ovoj predstavi za djecu nižih razreda osnovne škole autor nastoji razvijati hibridni oblik kombinacije koncertne glazbe i kazališta koji će uključivati ​​elemente pokreta, videa, pripovjednog i lutkarskog kazališta. Predstava je u glavnom dijelu neverbalna i temelji se na glazbi uživo, na kretnji i na vizualnoj slici, a prati putovanje jednog vuka od svojih roditelja do stvaranja vlastite obitelji.

Slijedeći naslov koji nas očekuje u novoj sezoni je Nekoć kad nas nije bilo argentinske redateljice Renate Carole Gatice u koprodukciji s Teatar Poco loco. Tekst ove predstave za starije osnovnoškolce napisala je danska glumica i redateljica Lotte Faarup, prisjećajući se svog iskustva iz djetinjstva, kao svojevrsnu opomenu roditeljima o trajnim posljedicama koje razvod roditelja može ostaviti na djecu ako se za njih ne pobrine na pravi način, ali i kao utjeha djeci koja proživljavaju razvod. Pinkleci i Teatar Poco Loco odlučili su zajedničkim snagama istraživati izvan “sigurne zone lektirnih naslova” i s opasnim produkcijskim rizikom baviti se razvodom, točnije, preranim odrastanjem koje je posljedica (sasvim običnog) razvoda. Početak rada na ovoj predstavi je siječanj 2016. a premijera se očekuje u ožujku 2016.

Pozivamo sve roditelje, odgajatelje, učitelje, ravnatelje i pedagoge, a najviše djecu i mlade da nas i ove sezone pratite i zajedno s nama proživljavate najljepše kazališne trenutke.

Skip to content