Kazališna družina PINKLEC

PUŽ MUŽ
Tanja Novak
Premijera 20. studenog 2016. u Centru za kulturu Čakovec
Dramska predstava

Režija:
Romano Bogdan
Dramaturgija: Tanja Novak
Scenografija: Kristina Pongrac
Glazba: Bojan Miljančić
Kostimografija: Patrik Dolenc
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju: Mario Jakšić, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec

 O predstavi:
„Puž muž“, nova predstava Kazališne družine Pinklec, u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu i tri žabe koje u skučenom svijetu vlastite bare susreću druge životinje, puža, crnog kosa, vjevericu, zeca, miša te se sa svakom od njih upuštaju u igru i sklapaju prijateljstva.

To je predstava koja u informatičkom dobu kada djeca od najranijih dana barataju raznim gadgetima i provode sate i sate u individualnim igrama u virtualnom svijetu, govori o vrijednosti neposredne igre. Takva je igra, koja je posljedica interakcije djeteta s djetetom –istraživanje, zadovoljstvo, potreba i aktivnost u kojoj dijete razvije sebe i svoje emocije.

U predstavi se na inovativan način oživljavaju razne brojalice, koje su ne tako davno snažno obilježile naša djetinjstva i koja u suvremenoj kulturi pomalo padaju u zaborav – brojalice su sredstvo igre, poticaj za igru, dopuna igri i igra sama.

„Puž muž“ duhovitim peripetijama svojih protagonista, kroz smijeh i zabavu donosi pouku da je igra ta koja donosi radost, a ne igračka, upućuje na prihvaćanje različitosti i uči pravila međuljudskih odnosa.

Trajanje: 45 minuta
Dob: 3 + (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

NAGRADE:

11. Festival hrvatske drame za djecu i mlade ”Mali Marulić”, Split
Nagrada za najbolji tekst: Tanja Novak za predstavu ”PUŽ MUŽ” u izvedbi Kazališne družine Pinklec u režiji Romana Bogdana
Nagrada za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje:  Ansambl predstave ”PUŽ MUŽ” (Igor Baksa, Davor Dokleja, Mario Jakšić i Bruno Kontrec).

KRITIKA:
Totalni teatar igre – KRITIKAZ

TRAILER 

Skip to content