Kazališna družina PINKLEC

Redatelj: Romano Bogdan

Dramaturgija: Tanja Novak
Koreografija: Sanja Tropp Frühwald
Glazba: Igor Baksa
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Scenografija: Bruno Kontrec
Izrada scenografije: Davor Tkalec

Igraju: Karolina Horvat, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Bruno Kontrec

Nova predstava K. D. Pinklec, rađena po motivima priče „Četiri psića“ Anne Heathers, alegorija je o odrastanju. Namijenjena je prvenstveno djeci vrtićke dobi od tri do šest godina, stoga se na ilustrativan i simbolički način dotiče nezaobilaznih tema odrastanja: straha od nepoznatog, negodovanja radi promjena te ulazaka u nova iskustva.

Proces odrastanja štenaca od njihovog rođenja popraćen je izmjenom godišnjih doba, od proljeća do jeseni i ponovnog proljeća, analogno širenju njihove svijesti. Zaokupljeni svojim igrama u sigurnom okolišu četiri psića postupno počinju razumijevati svijet koji ih okružuje. Predstava se i nehotice sažima oko stiha Petra Preradovića: „Stalna na tom svijetu samo mijena jest“. Ali, poruka ide i dalje od izreke „Ništa nije postojano – sve se mijenja“: svjedočeći ciklusu izmjene godišnjih doba protagonisti priče odrastaju u četiri odvažna psa, te se poanta neusiljeno izmješta prema onoj – „Vrijeme je najkorisniji čovjekov savjetnik“.

U središtu intimističke trodimenzionalne slikovnice u kojoj je naglasak na estetizirani i brižno oblikovani pokret, a mizanscen do krajnje mjere podložan koreografskim zakonima lijepih slika, likovi su životinje koje misle, osjećaju i postupaju kao ljudi.

Glumački ansambl na neposredan i inovativan način produbljuje svoje istraživanje fizičkog teatra i komunikacije s najmlađom publikom, oprezno donoseći slojevitu inscenaciju kako je ne bi zagušila hermetičkom odgojno-obrazovnom nakanom, pri tom pazeći i na to da joj ne podilazi.

Trajanje: 40 minuta
Uzrast: 3 + (predškolci i niži razredi osnovne škole)

KD Pinklec – Četiri psića from Multimedij on Vimeo.

Skip to content