Kazališna družina Pinklec u 2017. godini odigrala je rekordnih 140 predstava od kojih 120 profesionalnih i 20 Dramskog studija Dada, što znači da smo svaki treći dan igrali predstavu. Naravno, bilo je mjeseci kad smo imali nekoliko izvedbi, a opet, bilo je mjeseci kad smo imali svaki dan jednu ili više predstava. Neki put u jednom danu, u dva različita grada. Bilo kako bilo, sve te predstave ukupno je vidjelo 20 648 posjetitelja.

 

Kazališna družina Pinklec i najstarija grupa Dramskog studija Dada


U Hrvatskoj smo gostovali u mnogim gradovima: Virovitici, Zagrebu, Bjelovaru, Ivancu, Zaboku, Zadru, Varaždinu, Šibeniku, Daruvaru, Delinicama, Karlovcu, Rijeci, Đakovu, Petrinji, Sisku, Slatini, Koprivnici, Rabu, Starigradu … Imali smo prilike gostovati i izvan države, u Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Kroz godinu smo igrali 10 različitih repertoarnih naslova i tri premijerna.

”Preko sedam mora, preko sedam gora” (redateljica Anica Tomić) premijerno je izvedena na proslavi 30 godina KD Pinklec 22.3. 2017. ”Superjunaci” u koprodukciji s Teatrom Poco Loco (redateljica Renata Carola Gatica) premijerno je izvedena 3.9.2017., a ”Petrica Kerempuh” (redatelj Lovro Krsnik) 1.10.2017.

”Superjunaci”
”Preko sedam mora, preko sedam gora”
”Petrica Kerempuh”

Gostovali smo na 15 festivala u Hrvatskoj i inozemstvu te osvojili 14 različitih nagrada. Nagrađene predstave su:

”S RAZLOGOM” u izvedbi Kazališne družine Pinklec u koprodukciji s LOFT-om u režiji Morane Dolenc (8 nagrada)

”PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA u izvedbi Kazališne družine Pinklec u režiji Anice Tomić (3 nagrade)

”POLA-POLA” u izvedbi Kazališne družine Pinklec iz Čakovca u koprodukciji s Teatrom Poco Loco u režiji Renate Carole Gatice (3 nagrade)

Na 20. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej Kazališna družina Pinklec sudjelovala je s dvije predstave (”S razlogom” i ”Preko sedam mora, preko sedam gora”) i osvojila čak 6 različitih nagrada (po tri svaka predstava) među kojima i nagrada za najbolju predstavu u cjelini.

Dio ekipe nagrađenih predstava ”S razlogom” i ”Preko sedam mora, preko sedam gora”

Na natječaju Ministarstva kulture RH za projekt “Ruksak (pun) kulture” izabrane su dvije pred-stave KD Pinklec „Pola-pola“ i „Puž muž“. Predstavu Pola-pola odigrali smo u Đakovačkim Selcima, Petrinji i Đurđenovcu, a predstavu „Puž muž“ u Varaždinu, na otoku Rabu i Hvaru te u Tisnom. Nakon predstava održali smo i radionice za djecu.

Ruksak (pun) kulture
Predstava ”Puž muž”

Predstava ”Bremenski svirači” doživjela je u prosincu stotu izvedbu od premijere 2015. i time stala uz bok predstavi ”A tko si ti?” do sada jedinoj Pinklecovoj predstavi koja je prešla dvoznamenkastu brojku. Za naše kazalište i naše glumce to su one sitne dragosti koje mnogo znače. Odigrati neku predstavu više od sto puta možda ne izgleda toliko impresivno, ali vjerujte, nije to mala stvar.  

”Bremenski svirači” nakon jedne od sto izvedbi

Naš Dramski studio Dada ove je godine radio punom parom, a to potvrđuju gostovanja i premijere predstava “The Wall” i “Snjeguljica”, te sve veći broj polaznika naših dramskih grupa. Kroz 7 različitih grupa koje vode Jelena Dokleja, Tanja Novak, Tasjenka Žnidar, Bruno Kontrec, Alen Barbić i Davor Dokleja, prošlo je stotinjak djece u 2017. godini. Igrali smo 6 različitih predstava i izveli ih 19 puta i bili na 4 različita festivala.

Godišnja produkcija Dramskog studija Dada

Predstava “The Wall” gostovala je na Juventafest-u u Sarajevu. Na Međunarodnom festivalu studentskog pozorišta “Kestenburg” u Banjoj Luci (BiH), dobili smo nagradu za režiju predstave “Zoo”. Predstava ”Zoo!” okrunila je svoje uspjehe (7 različitih nagrada) izvedbom u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog pred više od 1000 posjetitelja kao dio programa najboljih hrvatskih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma. Također, kao najbolja amaterska predstava iz 2016. godine gostovala je na ”Linhartovom srečanju” u Postojni (Slovenija).

Dramski studio Dada  s predstavom Zoo! u Postojni

Izniman rad i doprinos čakovečkoj kulturi prepoznao je i sam Grad Čakovec te je ove godine Dramskom studiju Dada dodijeljena Godišnja nagradu za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture.

 

Godišnja nagrada Dramskom studiju Dada

Završetak godine uvijek je u znaku novogodišnjih premijera i podjela darova. Predstava “Snjeguljica” odigrana je šest puta u prosincu i uz Sv. Nikolu i Djeda Mraza razveselila brojne mališane.

”Snjeguljica”

Bez lažne skromnosti i imalo preuveličavanja možemo reći da nam je 2017. godina bila jedna od najboljih do sada i po kvaliteti i po kvantiteti. Odigrali smo najviše predstava do sad i osvojili najviše nagrada. Nadamo se, iako znamo da će to biti teško, da će nam 2018. biti barem tako dobra kao ova godina.

Sad su pred nama praznici. Valja se dobro odmoriti i u novu godinu ući fino i friško. Vidimo se opet uskoro na nekoj od mnogih pozornica u Hrvatskoj gdje gostujemo ili u Centru za kulturu, našem najljepšem domu.

 

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Skip to content