Godina je prošla. Za Kazališnu družinu Pinklec i naš Dramski studio Dada bila je to godina rada, reda i … Najviše od svega, veselja i radosti. Jer raditi kazalište za djecu i mlade, Pinkleci će vam to ”navek” reći, najljepši je posao koji čovjek može poželjeti. Ponekad je stresan i ne ide sve po planu. Ponekad treba odigrati i nekoliko predstava u danu. Jednu za drugom. I u svakoj briljirati kao da je prva. Ponekad probe traju i po deset sati na dan, a ti imaš osjećaj da se nisi maknuo od nule i još uvijek zapinješ na prvoj replici. Ali sve te loše stvari nestanu u trenu kad se Pinklec nađe pred publikom. Pred djecom. Tada krene čarolija igre i put u beskrajni bunar sreće i veselja.

Prošle smo godine odigrali jedanaest različitih predstava za djecu i mlade te ih reprizirali 56 puta u Čakovcu i diljem Hrvatske. Mnogo smo putovali, prošli nekoliko festivala, imali uspješnu ljetnu turneju po jadranskim otocima, uveseljavali djecu i mlade u svakom kutku Lijepe naše. A na samu Staru godinu primili smo i jednu radosnu vijest. Selektirani smo za 3. Međunarodni Festival kazališta za djecu i mlade  ”Small letters big dreams” koji će se održati od 4. do 13. listopada u Istanbulu, Turska.

Sasvim smo sigurni da je ovaj poziv najava za dobru, putovanjima i festivalima prepunu, godinu koja je pred nama. Dakle, u ovoj godini, želimo sami sebi mnogo predstava, publike, dobrih koprodukcija, suradnika, redatelja, glumaca, novaca, festivala (tuzemnih i inozemnih) … A svima vama želimo barem toliko koliko i samima sebi. Neka nam je sa srećom!

Skip to content