Na netom završenom 14. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, održanom u Čakovcu, Pinkleci su sudjelovali sa predstavom ˝MATILDA˝ koja je rađena u koprodukciji sa Dječjim kazalištem Dubrava. Žiri u sastavu Narcisa Bošnjak, Kim Cuculić i Jelena Kovačić Pinklecima je dodijelio 3 nagrade:

01. Nagrada za najbolju režiju

Nagrada za najbolju režiju dodijeljuje se Oliveru Frljiću za režije predstava „Družba Pere Kvržice“ Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba i „MATILDA“ Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.


02. Nagrada za glumačko ostvarenje – dvije ravnopravne nagrade za žensku ulogu

…..

Marija Kolb u predstavi „MATILDA“ Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba izgradila je dva potpuno različita karaktera. Unutar brzine i dinamičnosti scenskog događanja pronašla je vlastiti prostor duhovitosti i zaigranosti vješto izbjegavši svaki kliše i maniru. Oba karaktera razrađuje precizno i detaljno, koristeći svoj cjelokupni glumački potencijal.

03. Nagrada za glumačko ostvarenje – dvije ravnopravne nagrade za mušku ulogu

…..

Bruno Kontrec u predstavi „MATILDA“ Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba iznimnom fizičkom spremnošću, komikom tijela i glasa te vještim svladavanjem tesktualnog materijala gradi upečatljivu karikaturu Oca kojom istovremeno nasmijava, ali i stvara kritički, ironijski pogled na negativnu figuru Matildinog oca. S druge strane u ulogu Učenika ugrađuje sasvim drugačiju tjelesnu partituru, prilagođavajući se novom, naivnom i nezainteresiranom liku koji postaje komična minijatura.

Skip to content