Na netom završenom 13. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, održanom u Čakovcu Pinkleci su sudjelovali sa dvije produkcije. Od 11 nagrada koje je dodijelio žiri u sastavu Vladimir Stojsavljević, Zlatko Sviben i Mario Kovač, Pinkleci su se okitili sa njih čak 5!!!

Idemo redom:

01. NAGRADA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU

Ovogodišnji Festival isključivo se temelji na nedramskim predlošcima, narativnim modelima. Većina predstava ne uspijeva izvući se iz puke naracije. Ovaj žiri želi podržati predstavu koja  to ipak čini svjesno se odmaknuvši od estradizacije kazališta, posebno onog za djecu i mlade. Unatoč  ozbiljnoj temi o nezbrinutoj djeci, napravljena je  predstava bez  spektakularnosti i lažne patetike s velikim etičkim vrijednostima. Posebna kvaliteta predstave je njena “ansamblost“  koja tako nedostaje našem glumištu.  Nagradu dodjeljujemo   predstavi  DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

02. NAGRADA ZA GLUMAČKO OSTVARENJE – DVIJE RAVNOPRAVNE NAGRADE ZA MUŠKU ULOGU

Za vještinu neverbalnog i verbalnog izražavanja više uloga, za kulturu pokreta i predanost igri, nagradu dodjeljujemo MARIU JAKŠIĆU u predstavi DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

03. NAGRADA ZA GLUMAČKO OSTVARENJE – DVIJE RAVNOPRAVNE NAGRADE ZA ŽENSKU ULOGU

Za vješte transformacije u više uloga, te otvoren pristup igri i pronalaženju sklada svih elemenata glume, nagrada se dodjeljuje glumci JELENI DOKLEJA u predstavi DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

04. NAGRADA ZA NAJBOLJU REŽIJU

Svojim pristupom režija razvija igru u ansamblu, vrlo ozbiljno motivira i lica i glumce, nadograđujući tekst. Sa osjećajem za socijalne relacije stvaraju se scenski prizori s nedvosmislenim odgovorima za danas i ovdje. Nagrada za režiju dodjeljuje se ANICI TOMIĆ za predstavu DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

05. NAGRADA ZA NAJBOLJU SCENSKU GLAZBU – RAVNOPRAVNO DVIJE NAGRADE

Za izvedbu uživo u kojoj glazbeno sudjeluje cijeli ansambl, te za  skladbe koje objedinjuju predstavu svojim specifičnim zvukom nagradu dodjeljujemo IGORU BAKSI i instrumentalnom sastavu TRAGEDIJA u predstavi MALI ČAROBNJAK Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca.

Skip to content