Kazališna družina Pinklec proteklih je deset dana provela na ljetnoj turneji. Krenuli smo 2. srpnja, a završili 12. srpnja. Zaredalo se više festivala, gradova, država…
Autor ovih redaka uhvatio je malo vremena da sve to sažme u jednu kratku objavu i počasti vas s nekoliko fotografija s naših ”putešestvija”. (op.a. zapravo sam konačno pronašao stabilnu wi-fi vezu).

Prvo smo se iz Čakovca uputili na 12 satni put za Crnu Goru, točnije u grad Kotor. Tamo smo u sklopu 24. Kotorskog festivala pozorišta za djecu odigrali dvije (selektirane) predstave: Bremenski svirači i Pola-pola.
Nakon Kotora Bremenski su nastavili put, a na red je došao Drniš.
Bremenski su još u svojoj mini turneji skoknuli do Kastva na Kastafsko kulturno leto i u Skradin na 9. Festival pod murvom.
Nakon 10 dana turneji je došao kraj. Neki su se vratili kući odakle nastavljaju svoj ljetni odmor, a neki su nastavili ploviti obalom lijepe naše. Kazališne obaveze Pinkleca za ovu sezonu završile su. Sada slijedi odmor, a onda priprema za novu, uvijek bolju, sezonu.
Posebno hvala svim organizatorima ovih festivala i susreta što su nas pozvali, ugostili, trpjeli, nahranili, napojili i počastili. Preporučamo se i slijedeće godine. I tako sve u nedogled …

 

 

Skip to content