Pogledamo li unatrag protekla je godina za Pinklece bila izuzetno vesela i radna. Imali smo 5 premijera, obišli 14 festivala u Hrvatskoj i inozemstvu, osvojili tri nagrade i izveli 12 repertoarnih naslova 93 puta. Ove izvedbe odgledalo je prošle godine 14 450 posjetitelja u cijeloj Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Naš je dramski studio radio punom parom kroz cijelu godinu, a najstarija grupa imala je tri premijere i izvela 23 predstave. Kroz dramski je studio prošlo stotinjak djece u 9 različitih grupa.

Ove nas godine očekuju uzbudljive produkcije, koprodukcije, ali i obnove nekih starijih predstava. Od koprodukcija u planu su dvije domaće i dvije strane koprodukcije. Prva domaća koprodukcija radi se s čak dva koproducenta, a to su Dječja i lutkarska scena HNK-a u Varaždinu i VRUM Performing Arts Collective iz Zagreba, a zove se THE KILLER IN ME IS THE KILLER IN YOU, MY LOVE. Premijera ove predstave biti će 30. travnja 2015. u 20,00 sati. Sljedeća domaća koprodukcija je s Dječjim kazalištem Dubrava iz Zagreba, a riječ je o naslovu LUDIN RAJ. Premijera je planirana za studeni 2015.

Po prvi puta u povijesti Kazališne družine Pinklec biti će realizirana međunarodna koprodukcija. Zapravo, dvije koprodukcije. Naši partneri, Teatrul Tandarica iz Bukurešta, bili su oduševljeni predstavom A TKO SI TI? koja je gostovala kod njih na festivalu te su iskazali interes da se ta ista predstava napravi i u njihovoj kazališnoj kući. Premijera je planirana za 21. lipnja 2015. Također, dogovorili smo i novu predstavu koju ćemo zajednički napraviti. Radi se o komadu DEBELA autorice Silvije Šesto. Ova će predstava imati dvije glumačke podjele. Jedna iz Teatrul Tandarica, a jedna Pinklecova. Čakovečka premijera predstave biti će u listopadu 2015. godine.

Dramski studio Dada za ovu godinu ima u planu dvije predstave, jednu za mlade i jednu za djecu. Predstava za mlade nosi naziv VERA, a biti će napravljena prema hit romanu MI DJECA S KOLODVORA ZOO. Premijera ove predstave biti će 13. svibnja 2015. godine. Predstava za djecu naziva DOK TE NIJE BILO premijeru će imati u prosincu 2015. godine.
Također, Dramski studio će nastaviti s radom u mlađim grupama kroz koje je u protekle dvije godine prošlo više od dvjesto djece i mladih u dobi od 6 do 18 godina.

Ali prije svega ovoga Pinkleci će oživjeti jednu svoju staru predstavu. Predstavu koja je premijeru imala davne 2004. godine. Radi se o poznatom naslovu BREMENSKI SVIRAČI Braće Grimm. Premijera ove predstave biti će krajem veljače 2015.

Preostaje nam samo još da vas sve, i velike i male, i djecu i roditelje, i učitelje i učenike, i stričeke i tete, pozovemo da nas i ove godine pratite u tako velikom broju kao što ste nas do sad pratili.

Skip to content