Snjeguljica mora umrijeti

Kazališna družina Pinklec i njen Dramski studio Dada protekli su mjesec imali dosta posla. Odigrali smo devet kazališnih predstava, koje je odgledalo približno 2000 djece. Predstava Snjeguljica mora umrijeti gostovala je u Sisku na Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Tata Lav i njegova sretna djeca razveselili su djecu na nedjeljnoj tribini u Maloj Subotici, a predstava Voržišek Dramskog studija Dada poklonjena je OŠ I.G. Kovačića u Sv. Jurju na Bregu povodom Međunarodnog dana djeteta. Također, organizirali smo i uspješnu Noć kazališta u Centru za kulturu Čakovec na kojoj smo izveli predstavu Snjeguljica mora umrijeti te ugostili Kazališnu družinu Štolcer sa predstavom IDU ZRINSKI.

Dramski studio Dada - Voržišek u OŠ I.G. Kovačića u Sv. Jurju na Bregu

Kazališna kritičarka portala Kazalište.hr Andreja Rambrot odgledala je Pinklecovu ”Snjeguljicu” i napisala zanimljiv kazališni osvrt.

 ”Ovim mijenjanjem elemenata općepoznate bajke u netipične i moderne elemente predstave, stvorena je vrlo zanimljiva i inovativna predstava za sve naraštaje, koja, između ostalog, na poučan način djeci približava i objašnjava koncept demokracije, koncept glasovanja te ideju odlučivanja većine. Jer kako je kazao junak ove priče, pravda se u današnje vrijeme, nažalost, cijeni još jedino u bajkama. Želite li spasiti Snjeguljicu svakako posjetite neku od narednih izvedbi predstave.”

Ostatak kritike možete pročitati na www.kazaliste.hr.

Radni mjesec završili smo sa predstavom Tata lav i njegova sretna djeca (koprodukcija sa Dječjim kazalištem Dubrava), koju smo odigrali na nedjeljnoj kazališnoj tribini ”Cukorek” pred prepunim gledalištem. Budući da se ova predstava igra tako da je publika na pozornici (predstava je lutkarska, a lutke su dosta male) osamdesetak mjesta je bilo brzo rasprodano. Bila je to četrdeset i treća izvedba ove predstave u samo godinu dana.

Tata Lav i njegova sretna djeca

Mjesec prosinac je pred nama. Vjetropljus – nova predstava Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec – užurbano se radi, a premijera nestrpljivo iščekuje (premijera je 02.12.2012. u 16h). Cijeli će mjesec Vjetropljus biti na repertoaru, a mladi će Dadači pokušati kročiti stopama starijih kolega Pinkleca i zabaviti vas u svakoj od deset zakazanih izvedbi.

Skip to content