Od samog početka godine svake nedjelje ili subote Pinkleci izvode jednu od svojih predstava na kazališnoj Tribini za djecu i mlade Cukorek. Nekoliko su puta gostovale i predstave naših kazališnih prijatelja iz Hrvatske, a jednu izvedbu imao je i Dramski studio Dada. U nepuna tri mjeseca na Tribini Cukorek održano je sve zajedno 13 izvedbi. Ovakav […]

Od samog početka godine svake nedjelje ili subote Pinkleci izvode jednu od svojih predstava na kazališnoj Tribini za djecu i mlade Cukorek. Nekoliko su puta gostovale i predstave naših kazališnih prijatelja iz Hrvatske, a jednu izvedbu imao je i Dramski studio Dada. U nepuna tri mjeseca na Tribini Cukorek održano je sve zajedno 13 izvedbi. Ovakav kontinuitet igranja predstava za građanstvo zapravo je u današnjim pandemijskim uvjetima skoro pa iznimka. Malo se predstava kontinuirano, svaki vikend, igra u ostatku Hrvatske i to je potpuno razumljivo. Pandemija, a u Zagrebu, Sisku i Petrinji i potresi, načinili su veliku štetu kazalištima. Neka kazališta ne mogu izvoditi predstave jer im mjere razmaka uvelike ograničuju broj dopuštenih posjetitelja po programu pa se česta izvođenja ne isplate. Druga pak su kazališta oštećena prilikom potresa koji još uvijek podrhtava u navedenim područjima.
Na neki način možemo biti sretni što imamo veliku dvoranu (4. po veličini mjesta u gledalištu u Hrvatskoj). Naša dvorana je dovoljno velika da se uz trenutačne mjere kazališni programi ipak donekle mogu pokriti. Činjenica da imamo tako veliku dvoranu, koja nam je do pojave virusa Covid-19 puno puta bila opterećenje, sada se pokazala kao dobrodošla pomoć. Naša dvorana sa trenutačnim mjerama može primiti 220 posjetitelja i to nam olakšava organizaciju kazališnih predstava. Prosjek posjetitelja na svakom programu Tribine Cukorek u protekla nepuna 3 mjeseca bio je 94 posjetitelja. Nadamo se da će ove brojke posjetitelja rasti kako će brojke zaraženih osoba padati.

Skip to content