Emil Lakić

pinklec

Emil Lakić

Majstor rasvjete i tona

Trivia:

Ah, što reći. Dvadeset i nešto sitno godina bavim se tonom i rasvjetom u Centru za kulturu. Gledao sam sve i svašta. Slušao sve i svašta. Pratio jedne male Pinklece amatere kako postaju Pinkleci profesionalci uz sve radosti i probleme koje profesionalizam donosi. Još nisu sve naučili, ali budu. U to sam siguran. Jesam li? Jesam!

Davor Tkalec

pinklec

Davor Tkalec

Izrada scene, rekvizita i scenski radnik

Trivia:

Zaposlen sam u Centru za kulturu Čakovec od travnja 2012. Ono što gledate na pozornici, kad glume Pinkleci, mojih je ruku djelu. Od izrade scenografije do montiranja na sceni.

Volim izazove i kreativnost koju mi omogućava ovaj posao. Uživam u putovanjima s Pinklecima. Pratiti njihov razvoj i rast moja je čast.

Mario Dvanajščak

tehnika

Mario Dvanajščak

Majstor rasvjete i tona

Rođen je 1989. godine u Čakovcu. Po završetku Tehničke škole Čakovec, upisuje stručni studij računarstva, na kojem stječe zvanje bacc. ing comp. U Centru za kulturu radi od 2015. godine kao kinooperater / tehničar na održavanju.

S KD Pinklec radi kao tehnička podrška na predstavama: “S razlogom” (rasvjeta) te kao majstor tona/videa u predstavama: “The killer in me is the killer in you, my love” , “Pola pola”, “Preko sedam mora, preko sedam gora”, “Petrica Kerempuh”, “Robinson Crusoe ili o usamljenosti”, “Ručak za šestero”, “Superjunaci”.

Kao pravi računalni entuzijast, geek, voli biti okružen tehnološkim novotarijama svih oblika i veličina ekrana. Slobodno vrijeme koristi za gaming, gledanje filmova i čitanje knjiga s tematikom znanstvene fantastike. Za održavanje zdravog tijela i duha priskače dizanju utega ili košarci, odnosno meditaciji i slušanju glazbe koja je obavezno prisutna kroz sve aktivnosti.

Mario Zelenbaba

z Tottenhema

Mario Zelenbaba

majstor rasvjete i tona

Datum rođenja:
12.2.1981.

Trivia:
Ja sam Mario, zovu me i Marek, ali ne svi, neki me zovu i drugačije, ali nema veze.

U Pinklecima sam od 2006. kad sam počel s njima glumiti u par predstava i baš mi je bilo super… a onda sam htel probati im paliti i gasiti svjetlo na pozornici i puštati im muziku pa sam tak 2009. postal tehničar za rasvjetu i ton.

Lažem, ne tehničar, šegrt Hlapić – Marek, a Neven me naučil (i mučil se s menom) kak da savladam osnovne korake rasvjete i borbu s reflektorima, žaruljama, kablovima, zvučnicima, mikrofonimai i ostalim čudima tehnike. No uglavnom, nakon stečenog znanja  puštao sam ton u otprilike  12 predstava te vodil rasvjetu u 8 predstava K.D. Pinklec i bilo mi lijepo i napeto i stresno te opet lijepo poslije svake dobre izvedbe.

Uz Pinklece vodim rasvjetu i u Dramskom studio “Dada” kazališne družine Pinklec, a za neke predstave Dade su mi dali da i oblikujem rasvjetu.

U privatnom životu volim filmove, putovanja, stripove, knjige, heavy metal i punk muziku, popit dobru pivu u dobrom društvu i naravno kazalište.

Neven Taradi

neven

Neven Taradi

šef tehnike

Datum rođenja:
10.6.1971.

Trivia:
Šef tehnike, majstor od rasvjete, čovjek koji zna riješiti problem jer po njemu:  ”… gle sve se da napraviti, samo … ”

Skip to content