Lagano smo zakoračili u 2019. godinu koja nam donosi nove izazove i mogućnosti. Uz Assitej, Cukorek, Showcase, Ruksak kulture, Noć kazališta te gostovanja na raznim festivalima i susretima diljem Hrvatske.

Lagano smo zakoračili u 2019. godinu koja nam donosi nove izazove i mogućnosti. Uz Assitej, Cukorek, Showcase, Ruksak kulture, Noć kazališta te gostovanja na raznim festivalima i susretima diljem Hrvatske. Najbitnije gostovanje biti će na Shangai international children’s theatre festival kamo putujemo s predstavom “A tko si ti?”.
Uz sve to raditi ćemo i nove predstave, s novim autorima, s novim koproducentima.

Probe za predstavu Krpimirci već su krenule

Prva je na rasporedu već u veljači. Predstava radnog naziva „Krpimirci“ autorski je projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a Pinkleci će ga ostvariti u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka. Autorski tim predstave još čine: Zdravka Ivandija Kirigin (oblikovanje scenografije, objekata i kostima) i Damir Šimunović (autor glazbe). Također, u predstavi igra miješana ekipa Pinkleca i Riječana: Petra Šarac/Karolina Horvat, Bruno Kontrec/Damir Orlić, Mario Jakšić/David Petrović i Alex Đaković/Davor Dokleja.

Probe se trenutno održavaju u GKL Rijeka
Da ne bude zabune, scenografija u pozadini nije iz predstave Krpimirci

Predstava radnog naslova Krpimirci poziva djecu na imaginarno putovanje u kojem dijelovi odjeće oživljavaju, mijenjaju tijela glumaca i nude nove krajolike dječjoj mašti. Predstava upozorava da ljude, kao ni odjeću koju nose ne trebati odbaciti, zaboraviti i uništiti. Odjeća dakako ne čini čovjeka, no možemo joj produžiti život da ju recikliramo, darujemo ili joj promijenimo namjenu. U svijetu modnih marki koje definiraju naše identitete, valja se podsjetiti da odjeća može imati i sentimentalnu, praktičnu i kreativnu vrijednost.
Budući da je predstava zamišljena za malu scenu, dakle publika na pozornici, imati ćemo dvije premijere. Prva čakovečka premijera biti će 24. veljače u 16 sati, a druga 3. ožujka također u 16h.

Druga premijera predviđena je za svibanj. 
Autorski projekt Olje Lozice problematizira poremećaj hiperaktivnosti i deficit pažnje, poznatiji po engleskom akronimu ADHD. Ovu predstavu Pinkleci će ostvariti u koprodukciji s Kotar Teatrom.

Treća premijera planirana je za jesen i početak sljedeće sezone. Predstava radnog naziva „Kao voda“ autorski je projekt Romana Bogdana i Ane Prolić, a Pinkleci će je ostvariti u koprodukciji s HNK-om iz Varaždina.

Razloga za veselje imamo. Bolje rečeno, veselimo se s razlogom, sviramo, skačemo, lutkarimo, smijemo se i plačemo (od smijeha) zajedno i ove godine s vama draga publiko.   

Skip to content