logo

Već smo pisali o tome kako ove godine imamo čast predstavljati Republiku Hrvatsku na Europskom dječjem festivalu u Washington DC-ju s predstavom A TKO SI TI? Festival već traje, a mi se pridružujemo učesnicima u samoj završnici festivala. Gostujemo od 7. do 15. studenog.

Gostovanje na ovakvom festivalu koji se održava na drugom kraju svijeta, iziskuje mnogo planiranja, dogovaranja i usuglašavanja s organizatorima, ali i s ambasadama u SAD-u i Hrvatskoj. Ako bi vam htjeli prikazati svu moguću dokumentaciju i korespondenciju koju smo za ovo gostovanje Pinkleca prikupljali i vodili, vjerujte, trebala bi nam za to jedna oveća putna torba, a možda čak i dvije.

Naše se pripreme lagano primiču kraju. Dobili smo sve vize, kupili avionske karte, dogovorili tehničke stvari s kazalištima kod kojih igramo, prikupili sredstva, uvježbali predstavu na engleskom jeziku itd. Sada samo čekamo taj dan polaska. Datum: 7. studenog. Vrijeme polaska: 8:30 sati. Mjesto radnje: Zračna luka Pleso.

A dok čekamo taj sudbonosni trenutak, odigrat ćemo nekoliko predstava, odradit premijeru nove predstave i gostovati na 18. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci. Tek toliko, da nam ne bude dosadno.

 

Skip to content