POGLED UNATRAG ILI KAKVA NAM JE BILA 2021. Prošli smo mjesec proslavili 15 godina otkako smo službeno postali profesionalno javno gradsko kazalište (prvo u našoj županiji)!!! U mjesecu siječnju, kad nam nova godina tek započinje, rado se prisjećamo svega što smo u prošloj doživjeli i preživjeli. Iako je 2021. mnogo bolja od 2020. još uvijek se […]

POGLED UNATRAG ILI KAKVA NAM JE BILA 2021.

Prošli smo mjesec proslavili 15 godina otkako smo službeno postali profesionalno javno gradsko kazalište (prvo u našoj županiji)!!!
U mjesecu siječnju, kad nam nova godina tek započinje, rado se prisjećamo svega što smo u prošloj doživjeli i preživjeli.

Iako je 2021. mnogo bolja od 2020. još uvijek se oporavljamo i daleko smo od onih brojki iz prošlih godina. No, krenimo redom.

Pinkleci u brojkama:

10 različitih predstava, 70 izvedbi, 6633 posjetitelja, 7 festivala, 3 online festivala, 2 premijere, 6 nagrada (SLUK, Assitej, Naj, naj, naj festival)

Dada u brojkama:

5 različitih predstava, 6 izvedbi, 858 posjetitelja, 2 festivala, 1 online festival, 1 premijera, 1 nagrada (Assitej)

I Pinkleci i naš Dramski studio Dada iz ove smo godine pokušali izvući najbolje što smo mogli.

Igralo se mnogo više u našem Centru za kulturu Čakovec. Čak više nego na gostovanjima (omjer je 41 naprema 35) i to je prva takva godina u profesionalnom vijeku ove družine. Izuzetno nam je drago što je tomu tako jer smo uspjeli uspostaviti još prisniji odnos s našim malim, ali vjernim posjetiteljima. Tribina Cukorek omogućila nam je da gotovo svake nedjelje u sezoni igramo neku našu predstavu. Sva sreća imamo ih na repertoaru desetak pa nije bio problem sve ih izredati jednom ili dva puta.

Ipak odlazili smo mi na festivale, osvajali nagrade i gostovali u različitim mjestima i gradovima. Naša najnovija predstava Plavo sunce na žutom nebu osvojila je prošle godine čak 5 nagrada. Na 24. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, Čakovec čak tri: Najbolja scenska glazba – Bojan Miljančić, Najbolje oblikovanje svjetla – Neven Taradi i Nagrada za kolektivnu igru ansamblu predstave „Plavo sunce na žutom nebu“. Na 21. Naj, naj, naj festival, Zagreb dvije: Nagrada za najbolje likovno oblikovanje dodjeljuje (Nenad Kern) i Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla (Neven Taradi).
Predstava Kao voda osvojila je jednu nagradu na SLUK-u u Osijeku: Nagrada za najbolju scenografiju (Leo Vukelić)

S velikim zadovoljstvom smo odradili projekte financirane iz natječaja Ministarstva kulture i medija RH (Razvoj publike, Gostovanja u manjim mjestima, Ruksak (pun) kulture).
U sklopu međunarodnog projekta CONNECT UP nastavili smo s našim aktivnostima. Edukacija kazališnih medijatora te započeti pregovori s koproducentima neke su od bitnijih ovogodišnjih aktivnosti u tom projektu. Pinkleci i Dadači osmislili su, snimili i promovirali zajednički album pod nazivom Pinkleci sviraju i pjevaju.
Zajedničkim smo snagama uspjeli organizirati (uživo) 24. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej koji je okupio desetak ponajboljih kazališta iz Hrvatske te razveselio nešto više od 3000 mališana iz cijelog Međimurja.

Također, Dramski studio Dada nastavio je svoj rad sa grupama u svim mogućim varijantama i uvjetima (u živo, online, na otvorenom ili zatvorenom). Ponosni smo i sretni što je naš dramsko pedagoški rad prepoznao festival iz Grenobla te nam gotovo u potpunosti financirao izradu kostima, scenografije, glazbe i svega potrebnog za jedinu ovogodišnju premijeru.
U godini u kojoj nismo mnogo igrali ni putovali sretni smo što smo bili na 23. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Rijeci s predstavom Kralj Lear. Ta predstava je osvojila Nagradu za najbolju predstavu u cjelini.  

Za kraj nam ostaje još samo zahvaliti svim suradnicima i prijateljima te nam poželjeti svima još bolju, izvedbama u živo ekstra nabijenu 2022. godinu!

Nek nam je sima skupaj zdravlja i falaček sreće!

Vidimo se na nekoj od mnogobrojnih hrvatskih pozornica ili na ipak nama najljepšoj od sviju u Centru za kulturu Čakovec!!!

Skip to content