Projekt koji će zasigurno pozitivno utjecati na Pinklece u narednih četiri godine, a na neki način i odrediti dio našeg repertoara jest projekt CONNECTUP.  To je projekt međunarodne suradnje podržani od strane Europske komisije u okviru programa Europskog financiranja kulture Stream Creative Europe.

Projekt okuplja 14 partnera iz 10 zemalja (Norveške, Danske, Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Engleske, Portugala, Austrije i Hrvatske), a jedini predstavnici iz Hrvatske su upravo Pinkleci. Nositelj ovog projekta je Sveučilište Agder (Fakultet likovnih umjetnosti) iz Norveške kojoj je cilj biti vrhunska u inovaciji, obrazovanju i istraživanju.

Ciljana skupina projekta su mladi od 12 godina na više. Projekt traje 4 godine i  u tih će 4 godine Pinkleci u sklopu projekta napraviti 4 različite predstave za ciljanu skupinu. Neke od tih predstava biti će u koprodukciji s kazalištima iz projekta, a neke s kazalištima koje nisu u projektu. Sam projekt nosi podnaslov “The Lives of the Others”, dakle, u prijevodu „Život drugačijih“. U sklopu projekta će se ukupno napraviti 29 različitih predstava koje će biti prezentirane na 22 festivala u zemljama partnerima projekta.

Projekt CONNECTUP opširan je projekt, koji će osim različitih predstava imati i različite radionice, sastanke, mogućnosti udruživanja i suradnji te međusobnih gostovanja… 

Skip to content