SAM_1148

Kazališna družina «Pinklec» predstavljala je ove godine od 7. do 16. studenog Republiku Hrvatsku na Europskom dječjem festivalu u Washington DC-ju gdje je sedam puta izvela predstavu A TKO SI TI?, a svakako najzapaženiji nastup imala je u The John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Taj se nastup mogao pratiti i uživo preko live streaminga na stranicama Kennedy Centra.

Ukratko, radi se o Europskom dječjem festivalu (Kids Euro Festival) koji se u razdoblju od 16. listopada do 13. studenoga 2013. održao u Washington DC-ju. Festival kombinira nastupe na javnim mjestima, poput Kennedy Centra, javnim i privatnim školama, knjižnicama, veleposlanstvima, kao i dječjim bolnicama. Svaki umjetnik ili ansambl nastupao je više puta tijekom boravka u DC-ju, dok su se kao dodatna aktivnost održavale radionice. Svi su dobili priliku nastupiti i na Millenium Stage-u u JFK Center for Performing Arts. Također, sve su predstave, pa tako i naša,  morale biti odigrane na engleskom jeziku.

Organizator ovog projekta je Francusko-američka kulturna fondacija koja financira organizaciju i održavanje festivala.
Na festivalu je sudjelovalo 28 kazališnih organizacija iz 28 zemalja EU. Ostala mjesta na kojima smo nastupali su redom:
– 8.11. Nacional Children’s Museum (jedna izvedba)
– 9.11. Shakespeare Theatre (dvije izvedbe)
– 10.11. Francuska ambasada (dvije izvedbe)
– 11.11. Kennedy Center (jedna izvedba)
– 12.11. Francuska ambasada (jedna izvedba)

Svaku od navedenih predstava vidjelo je približno 150 djece, a sveukupno oko 1000 djece.
Cijeli put financirala je i organizirala  Francusko-američka kulturna fondacija, a u financiranju pomogli su i Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec, Međimurska županija i Međimurje-plin.
A kako nam je zapravo bilo možete vidjeti u fotogaleriji ovdje ili na našoj facebook stranici …

Skip to content