mdf sibenik

Četiri puta za redom Kazališna družina Pinklec selektirana je na ovaj najstariji festival kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. Što se konkurencije tiće dovoljno je reči da svake godine u službeni program budu selektirane samo četiri lutkarske i četiri dramske predstave za djecu. Pinkleci su predstavu Šegrt Hlapić kako bi ga igrala Kazališna družina Pinklec odigrali na Ljetnoj pozornici ovog festivala gdje je predstavu odgledalo preko 700 posjetitelja. Uz malu nervozu prije početka predstave, jer nije se znalo do samog početka hoće li zbog kiše uopće biti predstave, ovaj festival ostat će Pinklecima, a i Šibenčanima u dobrom sjećanju.

A evo što su o predstavi za 54. MDF Bilten rekli mali Šibenčani:

Već iz samog imena predstave na ljetnoj pozornici možemo zaključiti koja je kazališna družina izvodi. Glumci i lutkari su na zanimljiv način izveli svima već poznatu priču ”Šegrt Hlapić”. Tijekom predstave glumci su ostvarivali kontakt s publikom, čak su i maloj djeci dali slane štapiće. Kazališna družina nije izmamila osmijehe samo na dječja lica, već i na licima odraslih. Svake pohvale!
Paula Čičmir (14)

Predstava je bila šaljivo odlična. Da sam bar bila u prvom redu kad su glumci dijelili slane štapiće, obožavam ih!!!!!!!!!! Predstava je bila jako zabavna, da sam čak zapamtila i pjesmicu : ” Hej male djevojčice, kuda ćete pješice?”. To je moja mama pjevala cijelo vrijeme. Dok je Hlapić spavao kraj Gite na balkonu obližnje vijećnice mačka je damski šetala po balkonu i sve su oči bile uperene u nju…mislim, skoro sve. Uzmakla je iza stupa i tako smo mogli u miru uživati u gablecu! Ja sam za gablec htjela Dorina čokoladu, cedevitu bazga limun i čips.
Nika Vlahović (11)

 

 

 

Skip to content