Kuželjska stijena zaštitni znak Kotar teatra
Kuželjska stijena zaštitni znak Kotar teatra

U izrazito za Pinklece plodnoj godini što se festivala tiče, svoje je posebno mjesto pronašao i Kotar fest. Ovogodišnji drugi po redu Kotar fest održao se u Delnicama i Fužinama, a Pinkleci su ga začinili predstavama: SNJEGULJICA MORA UMRIJETI (u koprodukciji sa HNK VŽ) i  A TKO SI TI? te lutkarskom radionicom izrade štapnih lutaka i lutaka zijevalica u oba mjesta.

Uz festivale kao što su Mali Marul, Assitej, Naj, naj, naj festival, Vukovarsko lutkarsko proljeće, SLUK u Osijeku, Međunarodni dječji festival u Šibeniku i mnogi drugi, koji svojom tradicijom i bogatom produkcijom svake godine nude djeci i mladima pregršt kazališnih predstava vrlo je teško Kotar festu ugurati se i pronaći svoje mjesto pod suncem.
Međutim, ono što krasi Kotar fest i ono što je nezamjenjivo pa čak pomalo i nedostižno nabrojenim festivalima, jest obiteljska atmosfera s jedne strane i ogromni entuzijazam i volonterizam s druge strane koji Kotar teatar ulaže u ovaj festival. Sa vrlo malo financijskih sredstava (radi se tek o nekoliko tisuća kuna) ostvariti program u trajanju od 6 dana i sve to medijski vrlo dobro oglasiti možete samo ”…kad se mnogo malih složi…”.

Vratili smo se sa Kotar festa i sa sobom ponijeli dio te obiteljske topline koja će nas sasvim sigurno grijati do slijedeće godine. Do novog Kotar festa. Kotarevci vidimo se. Kotar fest is d best!

 

Skip to content