Kad su Pinkleci 2018. prvi puta dobili poziv iz Sveučilišta Agder, konkretno od gospodina Dirka Neldnera, nisu ni slutili da će im to sveučilište omogućiti sudjelovanje u jednom od većih europskih kazališnih projekata u proteklih nekoliko godina. Četverogodišnji projekt „CONNECT UP“ okuplja 14 partnera iz 10 zemalja (Norveške, Danske, Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Engleske, Portugala, […]

Kad su Pinkleci 2018. prvi puta dobili poziv iz Sveučilišta Agder, konkretno od gospodina Dirka Neldnera, nisu ni slutili da će im to sveučilište omogućiti sudjelovanje u jednom od većih europskih kazališnih projekata u proteklih nekoliko godina. Četverogodišnji projekt „CONNECT UP“ okuplja 14 partnera iz 10 zemalja (Norveške, Danske, Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Engleske, Portugala, Austrije i Hrvatske), a jedini predstavnici iz Hrvatske su upravo Pinkleci. Nositelj ovog projekta je Sveučilište Agder (Fakultet likovnih umjetnosti), sveučilište iz Norveške kojoj je cilj biti vrhunska u inovaciji, obrazovanju i istraživanju, a ciljana skupina projekta su mladi od 12 godina na više. Sam projekt nosi podnaslov “The Lives of the Others”, dakle, u prijevodu „Život drugačijih“. U sklopu projekta će se ukupno napraviti 29 različitih predstava koje će biti prezentirane na 22 festivala u zemljama partnerima projekta. Projekt je trebao krenuti 2020. godine. Početkom te godine organiziran je  prvi „Kickoff meeting“ u Beču. Tamo su se našli svi predstavnici organizacija uključenih u projekt. I tu je sve stalo.
Naravno, kao što svi znamo, mnogo je toga stalo u 2020. godini. 2020. godina prošla je tako kako je prošla, a nositelji projekta zatražili su prolongiranje i pomicanje projektnih aktivnosti na 2021. godinu. Najviše projektnih aktivnosti trebalo je biti u domeni putovanja i gostovanja kazališta jedni kod drugih te zajedničkih koprodukcijskih predstava.
Kao što se svi snalaze tako su se i nositelji ovog projekta snašli te su mnoge projektne aktivnosti u ovoj godini prebacili u on-line varijantu. Prva prava aktivnost trebala bi se desiti, i najizglednije je da će se desiti krajem listopada i početkom studenog kad Pinklec ekipa putuje na kazališni festival FITEI u Porto. Tamo će se naći velika većina ljudi uključenih u ovaj projekt.
Nadamo se da nas „više pandemijske sile“ neće u tome zaustaviti i da ćemo ime Pinkleca, Centra za kulturu i grada Čakovca moći predstaviti u najboljem mogućem, off-line svjetlu.    

Sve o projektu i partnerima možete pronaći OVDJE

Skip to content