GRUPA D
Srijeda – 19:00 do 21:00
odrasli
voditelj Alen Barbić


Riječ voditelja

Ova grupa objedinjuje učitelje, profesore,  djelatnike u odgojno obrazovnim institucijama, te sve one koje zanima dramsko pedagoški rad, na mjestu gdje sve elemente i etape kazališnog procesa polaznici mogu iskusiti, istražiti, oblikovati i izvesti pred publikom. U radu se primjenjuju dramske igre, vođena improvizacija, elementi procesne drame, stvaranje priča i dramskih situacija kao temelj dramskog stvaralaštva, ukratko, dramske metode koje se mogu primjenjivati i u nastavnom procesu.

Naglasak je na istraživanju i razvijanju izražajnih potencijala polaznika (glas, govor, pokret, emocije, pisanje) kao i na svladavanju scenskih vještina (govor – pokret – gluma), te na osvještavanju dramaturških i režijskih značajki pojedine dramsko-scenske igre.

Umjetničko-pedagoški ciljevi grupe su promicanje i razvijanje dramske pedagogije u odgojno obrazovnim područjima, produbljivanje znanja sa značajkama scenske kulture, razvijanje kulture javnog nastupa, te razvijanje izvedbenih i kreativnih sposobnosti polaznika.

Trenutni članovi (šk.god. 2020./2021.)

Aleksandra Pleh
Hana Lisjak
Patrik Pavlović
Sanja Borko
Sara Bene

Skip to content