Dramski studio Dada unazad nekoliko godina početkom lipnja organizira godišnju produkciju. Produkcija je to svih grupa unutar Dramskog studija Dada. Na toj se produkciji svaka grupa predstavlja. Bilo da je to dramska predstava, lutkarska predstava ili performanse. Iako smo svjesni da su mjere zaštite od korona virusa u protekloj školskoj godini dopuštale vrlo ograničen dramsko […]

Dramski studio Dada unazad nekoliko godina početkom lipnja organizira godišnju produkciju. Produkcija je to svih grupa unutar Dramskog studija Dada. Na toj se produkciji svaka grupa predstavlja. Bilo da je to dramska predstava, lutkarska predstava ili performanse. Iako smo svjesni da su mjere zaštite od korona virusa u protekloj školskoj godini dopuštale vrlo ograničen dramsko pedagoški rad nadamo se da ćemo vas uspjeti iznenaditi i zabaviti našim radovima.

Festival je započeo proteklog vikenda (12. i 13. lipnja) specijalnom radionicom za naše najstarije polaznike. Radionicu pod nazivom „Teatar animacije“ održala su najpoznatija braća u hrvatskom lutkarstvu – Nikša i Filip Eldan iz Varaždinskog kazališta GLLUGL.

Nastavak festivala bit će u subotu 19. lipnja u 11 sati uličnim performansom po cijelom užem centru grada. Sve grupe našeg Studija (njih 7) na različitim će lokacijama u centru grada održati javnu produkciju. Budući da su većinu vremena u protekloj školskoj godini svoje probe održavali na otvorenom voditelji su odlučili da upravo i tako održe produkciju. U slučaju lošeg vremena produkcija će biti u Centru za kulturu u isto vrijeme, ali na malo drugačiji način. Grupe će biti raspoređene po cijelom Centru za kulturu (od Male Scene, ulaznog predvorja, preko galerije do pozornice), a publika će kružiti kroz Centar i na taj način vidjeti ovaj performanse. No, ipak se nadamo da lošeg vremena neće biti…

Festival završavamo premijerom nove predstave za djecu u izvođenju najstarije grupe. Predstava naziva Braća istih hlača trebala je imati premijeru u prosincu prošle godine no rad na predstavi prekinut je zbog spomenutih mjera. Nadamo se da ćete nas doći vidjeti i da nas ovaj puta neće ništa zaustaviti.  

Skip to content