GRUPA D

UTORAK

OD 18:15 DO 20:15

(polaznici u dobi od 6 do 9 godina) 

VODITELJICA JELENA DOKLEJA

Jelena Dokleja o svom radu u grupi:

U dramskom pedagoškom radu razvijaju se govorne sposobnosti i izražajnost, mašta, opažanje, upoznaje se s dramskim stvaralaštvom i kazališnim medijem, uče se osnovna pravila ponašanja pred publikom.
Dramski odgoj u grupi pomaže djetetu da izrazi i razvije svoje osjećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove, da razvija govorne i izražajne sposobnosti i vještine, da razvije maštu i stvaralaštvo, da stekne sigurnost i samopouzdanje, da se nauči surađivati, cijeniti sebe i druge. Dijete će biti stimulirano za pisanje, crtanje, čitanje, promatranje, istraživanje i stvaranje.

Metode rada: dramske igre, interpretativno čitanje, slušanje i pričanje priča, grupno stvaranje priča, improvizacije, osnovne vježbe glasa i govora, izrada lutaka i likovni izričaj, animacija lutaka i scenski pokret. U radu se djeca također upoznaju i motiviraju za lutkarstvo koje kao umjetnost u svojem izričaju spaja razne umjetnosti (likovnu, glazbenu, plesnu i dramsku umjetnost).

Lutkarstvo potiče razvoj motoričkih sposobnosti, vizualno, kreativno i likovno doživljavanje okoline, razvija socijalne i komunikacijske sposobnosti, te potiče timski rad.
Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca si pružaju pomoć i podršku, komuniciraju, opuštaju se te stječu samopouzdanje i razvijaju osjećaj za grupni scenski rad.

 

Trenutno polaznici (šk.god. 2017./2018.)

Amy Farkaš
Lara Šalamon
Franko Košak
Sara Krajcer
Leon Legin
Jakov Marodi
Anja Palfi
Mia Palfi
Ziva Petek
Asja Pintarić
Heda Pintarić
Sara Rakić