Kazališna družina PINKLEC u koprodukciji s kazalištem POCO LOCO

SUPERJUNACI
Rakhal Herrero
1. Premijera 3.9.2017., Centar za kulturu Čakovec
2. Premijera 15.9.2017., KNAP, Zagreb
Dramsko-plesna predstava

Koreografija: Rakhal Herrero i Damian Cortes Alberti
Redatelj: Renata Carola Gatica
Dramaturgija: Dunja Fajdić
Asistentica koreografije i režije: Laura Aguerreberry
Prijevod: Nikolina Židek
Glazba: Rakhal Herrero
Oblikovanje zvuka: Luka Vrbanić
Scenografija: Rakhal Herrero
Kostimografija: Hana Letica
Oblikovanje rasvjete: Rakhal Herrero
Fotografija: Mario Jakšić
Grafičko oblikovanje: Bruno Kontrec
Igraju: Karolina Horvat, Maja Kovač, Dunja Fajdić, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Jurica Marčec

Produkcija: Kazališna družina Pinklec i Teatar Poco Loco
Umjetnički ravnatelj KD Pinklec: Romano Bogdan
Ravnateljice Teatra Poco Loco: Maja Katić i Zrinka Kušević
Asistenti produkcije: Ivana Cirimotić i Davor Dokleja

O predstavi:
Teatar Poco Loco i Kazališna družina Pinklec predstavljaju novu predstavu za velike i male: Superjunake. Banda Zli na čelu sa opakim Kobrom ima samo jedan cilj – apsolutno uništenje umjetnosti na Zemlji. Koja je svrha kazališta? Čemu književnost? Zašto ples? Tko pjeva zlo ne misli? Zbilja?! Uzvišeni Kosmos i njegovi sljedbenici, banda Dobri, jedini mogu spasiti Zemlju od namjera Zlih. Dobri i zli superjunaci suprotstavit će svoje fantastične moći, a mi ćemo saznati odgovore na mnoga pitanja važna za opstanak Zemlje: ima li mjesta za umjetnost u budućnosti čovječanstva, je li ljubav zaista najsnažnija sila i tko je mistični Miljenko?!
Superjunaci nova je predstava Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, nezavisnih kazališta koji nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku.
Redateljica Renata Carola Gatica (Pipi Dugačarapa, Mala djeca veliki ljudi, Priča mi se priča, Otočići, Som na cilom svitu, Pola Pola, Ritam Tam, Durica, Ljubiti samo ljubiti) predvodi tim argentinskih autora. Raqhal Herrero idejni je autor predstave i glazbe, dok koreogafiju supotpisuje s Damianom Cortesom Albertijem (hrvatskoj publici poznat po predstavama Argentina i Durica). Asistentica autorske ekipe je Laura Aguerreberry. Posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije. Cijela priča parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno prate, stvarajući vrlo tanku granicu između igre i stvarnosti, borbe i plesa, s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote.

Trajanje: 50 minuta
Dob: 8 + (niži i viši razredi osnovne škole)

NAGRADE:
Nominacija hrvatskog glumišta za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade 2018.
Jurica Marčec za ulogu Kozmosa u predstavi Superjunaci

KRITIKA:
Predstava-igra koja se igra samom sobom – KRITIKAZ
Umjetnost spašava život – KRITIKAZ

Trailer:

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

Skip to content