Predstava Sjeverni čvor svoju je praizvedbu doživjela 24.10. 2021. u dvorani Centra za kulturu na zatvorenoj izvedbi za dvadesetak polaznika dramskih grupa Dramskog studija Dada. Premijera predstave zakazana je za 27.1. 2022. Razlog tomu je vrlo jednostavan. Uslijed mjera uzrokovanih pandemijom COVIDA-19 predstava je morala imat praizvedbu zatvorenu za široku javnost.   Zamislite svijet koji […]

Predstava Sjeverni čvor svoju je praizvedbu doživjela 24.10. 2021. u dvorani Centra za kulturu na zatvorenoj izvedbi za dvadesetak polaznika dramskih grupa Dramskog studija Dada. Premijera predstave zakazana je za 27.1. 2022. Razlog tomu je vrlo jednostavan. Uslijed mjera uzrokovanih pandemijom COVIDA-19 predstava je morala imat praizvedbu zatvorenu za široku javnost.  

Zamislite svijet koji je baš poput našeg, ali je nekoliko postotaka drugačiji, nagnutiji, pomaknutiji. U njemu ptice lete, a ribe plivaju, ali leptirići u trbuhu malo jače mašu krilima, krijesnice se trude još više svijetliti, a djeca su glavna i uvijek u pravu. Kada takav svijet uđe u sjeverni čvor: 1. naše male, nevidljive stanice počnu se kretati u smjerovima u kojima se dotada nisu kretale; 2. naše se tijelo ponaša nepredvidivo, i ako nismo imali prijašnjih iskustava, može nas izbaciti u neke nove, posebno uzbudljive predjele; 3. šta da vam kažem! Uhvati nas luna, postanemo čuk-čuk, poco loco.
‘Sjeverni čvor’ predstava je o zajedništvu, prijateljstvu i zaljubljivanju u svijetu u kojem vrijede neka druga pravila. A kada jednom u taj svijet stigne Dan i mjesec uđe u sjeverni čvor, stvari više nisu kakve su bile.

Autorski tim:

Redateljica:
Morana Dolenc
Autorica teksta i dramaturginja: Anja Pletikosa
Kostimografkinja: Hana Letica
Kompozitor: Mark Mrakovčić
Oblikovanje svjetla: Neven Taradi
Scenografija: Morana Dolenc

Igraju:

Mario Jakšić ………….. Pero Pjesnik, Gogo Glumac
Bruno Kontrec ………. Dan
Sara Ipša ……………….. Marta, Zorica, Lovro na Federe
Davor Dokleja ……….. Roki
Ansambl ………………… Vatroslav

Skip to content