Pala je prva proba. Pinkleci su još jednom, po 79. puta krenuli u novo istraživanje. Još jedna predstava za djecu. Još jedna priča. Kratka i naizgled jednostavna priča o djevojčici Sofiji. Sofija je oduševljena pustolovinama no ne može ih proživjeti u stvarnome životu. Zato u gradskome parku sa psićem Parsivalom istražuje tajanstvena mjesta u tamnim […]

Pala je prva proba. Pinkleci su još jednom, po 79. puta krenuli u novo istraživanje. Još jedna predstava za djecu. Još jedna priča. Kratka i naizgled jednostavna priča o djevojčici Sofiji. Sofija je oduševljena pustolovinama no ne može ih proživjeti u stvarnome životu. Zato u gradskome parku sa psićem Parsivalom istražuje tajanstvena mjesta u tamnim nijansama ukrasnih biljaka i hrapavim korijenima drveća. Jednoga ljeta njena majka mora na poslovno putovanje pa ju šalje baki i djedu na selo. Sofija slučajno u vrtu otkriva zaboravljeni šamrlek. Što može učiniti s njim? S odanim Parsijem započinje znatiželjno istraživati i prelaziti vlastite granice – njih dvoje gledaju i odlaze dalje, odlaze više (po slatku nagradu), prelaze preko prepreka do lijepoga cvijeća … Praznici su odjednom postali prekratki za sve istraživačke poduhvate koji čekaju znatiželjne pustolove. Na putu kući, Sofija pripovijeda majci o pustolovinama u kojima se pokazala kao hrabra, snalažljiva, moglo bi se reći, odrasla osoba! Hoće li sada moći dobiti psa? Molba je to koju Sofija ponovo pita svoju majku.

Predstavu Pinkleci rade u koprodukciji s Kulturnom udrugom Pupilla iz Lendave. Autorski tim predstave čine: Romano Bogdan (redatelj), Mojca Redjko (dramaturginja), Sabina Šinko  (scenografija, lutke i kostimografija), Bojan Miljančić (glazba), Neven Taradi (oblikovanje rasvjete) i glumci Karolina Horvat, Petra Kavaš, Davor Dokleja i Vitomir Vratarić. Premijera predstave biti će početkom svibnja ove godine.

Skip to content