Predstave Kao voda i Vuka se ne bojim ja osvojile nagrade

Ovogodišnji šesti Festival dječje umjetnosti u Sarajevu organiziran je online sa programima iz četiri grane umjetnosti (književnost, muzika, slikarstvo i kazalište) kao i prethodnih godina na međunarodnoj razini.

U natjecateljskom kazališnom programu izvedeno je sedam umjetničkih ostvarenja iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka. Kazališta su ustupila snimke svojih predstava a organizatori su predstave objavljivali na svom YouTube kanalu u određeno vrijeme. Pinkleci su sudjelovali s dvije predstave (Vuka se ne bojim ja i Kao voda), a na rasporedu su bili 6. i 7. svibnja.  

Žiri u sastavu glumac Aldin Tucić, vokalna solististica Negra Čičić i selektorica Indira Kučuk-Sorguč, odlučili su da:

Nagrada za najbolji tekst ili adaptaciju ide Tanji Novak – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. Nagradu za najbolji tekst Tanji Novak za predstavu “Vuka se ne bojim ja” koja je vispreno i modernistički adaptirala poznatu bajku “Tri praščića” – objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Vuka se ne bojim ja


Nagrada za najbolju scenografiju i vizualni dojam ide Leu Vukeliću – Kazališna družina Pinklec za predstavu “Kao voda”. „Zaista smo ostali impresionirani kako sa malo scenografskih elemenata je moguće izgraditi čitav jedan svijet prirode.“ – objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Kao voda

Najjači aplauz – Nagrada publike pripada Kazališnoj družini Pinklec za predstavu “Vuka se ne bojim ja”. „Sjajna predstava, inventivne dramaturgije i izvanrednih mladih glumaca oduševila je publiku 6. FEDU koja joj je dodijelila svoju nagradu Najjači aplauz!“ – objavljuju organizatori na Facebook stranici.

Vuka se ne bojim ja


Čestitamo i ostalim dobitnicima nagrada na ovom online festivalu.
Nagrada za najbolji kostim bit će dodijeljena Amni Kunovac-Zekić – Pozorište mladih Sarajevo, BiH, predstava “Ljepotica i zvijer”. Nagrada za najbolju režiju pripada Mariju Kovaču iz Gradskog kazališta Dubrava, Hrvatska, za predstavu “20000 milja pod morem”. Najbolji glumac je Ivan Pokupić za ulogu Borka u predstavi “Botaničari” Teatra to go iz Osijeka, a najbolja glumica je Kristina Fančović, za više uloga u predstavi “Lav koji nije znao pisati” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Hrvatska., a Grand prix Planeta Teatar pripala je Pozorištu lutaka NIŠ, Srbija, za sjajnu inscenaciju – lutkarsku predstavu “Snježna kraljica”.

Skip to content