Grupa B – Utorak – 18:15 do 20:15 -polaznici od 1. do 3. razreda osnovne škole – vodi Jelena Dokleja


 

Riječ voditeljice

 

U dramskom pedagoškom radu razvijaju se govorne sposobnosti i izražajnost, mašta, opažanje, upoznaje se s dramskim stvaralaštvom i kazališnim medijem, uče se osnovna pravila ponašanja pred publikom.

Dramski odgoj u grupi pomaže djetetu da izrazi i razvije svoje osjećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove, da razvija govorne i izražajne sposobnosti i vještine, da razvije maštu i stvaralaštvo, da stekne sigurnost i samopouzdanje, da se nauči surađivati, cijeniti sebe i druge. Dijete će biti stimulirano za pisanje, crtanje, čitanje, promatranje, istraživanje i stvaranje.

Metode rada: dramske igre, interpretativno čitanje, slušanje i pričanje priča, grupno stvaranje priča, improvizacije, osnovne vježbe glasa i govora, izrada lutaka i likovni izričaj, animacija lutaka i scenski pokret. U radu se djeca također upoznaju i motiviraju za lutkarstvo koje kao umjetnost u svojem izričaju spaja razne umjetnosti (likovnu, glazbenu, plesnu i dramsku umjetnost).

Lutkarstvo potiče razvoj motoričkih sposobnosti, vizualno, kreativno i likovno doživljavanje okoline, razvija socijalne i komunikacijske sposobnosti, te potiče timski rad.
Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca si pružaju pomoć i podršku, komuniciraju, opuštaju se te stječu samopouzdanje i razvijaju osjećaj za grupni scenski rad.

Trenutno polaznici (šk. god. 2018./2019.)

Hana Hrženjak
Hermina Ostoja
Ivor Krajcer
Kirtana Janiška
Lara Šalamon
Matej Matjačić
Patrik Ostoja
Vito Kramar
Franko Košak
Sara Krajcer
Leon Legin
Jakov Marodi
Ziva Petek
Sara Rakić