Stari postolar Benedikt izvrgnut je ruglu jer ponekad radi besplatno i k tome ima i miša za prijatelja.

DRAMSKI STUDIO DADA KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC

‘’GENERAL KIRO MIŠ’’
(igrokaz za djecu prema H. Kovačeviću)
Premijera: 7.12. 2014. u 16:00 u Centru za kulturu Čakovec

IGRAJU: Tina Čatlaić, Antonija Mrla, Ena Jagec, Hana Marciuš, Ivana Žulić, Vilim Haček, Karlo Žganec, Nina Bočkaj, Hana Janušić, Marko Erlić, Vinko Moharić, Neven Matoša, Danka Brumen, Dorotea Marciuš, Magdalena Maček, Tin Ilić

Redatelj: Davor Dokleja
Scenografija: Marija Vugrinec
Oblikovanje i izrada lutaka: Jelena Dokleja
Autor glazbe: Igor Baksa
Glazbu izvode: Nina Bočkaj(klavir), Neven Matoša(bas) i Hana Janušić(saksofon)
Kostimografija: Ines Vugrinec
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Majstor tona: Mario Zelenbaba
Izrada scenografije: Davor Tkalec

O predstavi:

Stari postolar Benedikt izvrgnut je ruglu jer ponekad radi besplatno i k tome ima i miša za prijatelja. Svi dobro znaju da miševi samo nanose štetu, ali ono što ne znaju je da je Kiro jedan sasvim poseban miš. Iako miš voli postolara jednako tako bi volio i vidjeti svijeta pa jedne večeri odlučuje otići.
Jedva je izvukao živu glavu, pobjegavši na brod, kada je naletio na gladne mačke. Na brodu pak su bili štakori koji nisu bili ljubazni prema njemu. Uskoro su štakori uvidjeli da brod ide prema santi leda i svi su poskakali u more, a Kiro, poseban kakav jest, pošao je na palubu upozoriti kralja i posadu na opasnost. Zgrabio je kockicu leda, a mladi kraljević je shvatio.
Kralj je zatražio od kapetana da promjeni kurs i brod i svi na njemu uspjeli su se spasiti. Hrabrom i odvažnom malom mišu kralj je dodijelio čin generala kao zahvalu, a starog Benedikta proglasio je kraljevskim postolarom.
Glumačke kreacije, lutke, ples pa čak i sviranje i pjevanje uživo sredstva su kojima će se glumci poslužiti kako bi vam priču ispričali što vjernije i živahnije.

Dob:4+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)
Trajanje: 35 min.

Skip to content